Många sångare och människor som blivit kända på sin musik älskar att uppträdda och spela inför publik. Vissa gör det endast vid speciella tillfällen medan andra väljer att turnera för att marknadsföra sig själva. På så sätt är de borta i flera månader och besöker ett flertal länder och till och med kontinenter för att hinna med så mycket som möjligt. Artister lever ett hårt liv när det kommer till turnerandet. Oftast är de borta under en längre tid och gör spelningar i princip varje dag under turnerandet. Det sliter rejält på hälsan och speciellt om man inte är noggrann med sin kost. Alla som har levt under stressiga förhållanden vet dock hur svårt det är att vara nyttig efter en lång arbetsdag. Vissa artister tar även en lång semester efter avslutad turnering just för att det är såpass slitsamt för kroppen.

Hårt turnerande tär på kroppen

De flesta artister dansar och springer runt när de uppträder och därför tränar de oerhört mycket. Sen har man de artister inom rockvärlden som går upp och kör. Trots att artisten kanske har turnerat i flera år och är van kan förhållandena ändras drastiskt. Det gör att värmen och ansträngningen kan leda till kollaps speciellt om man inte har druckit tillräckligt med vatten. Alla har vi varit där när det är stekande sol och man har gått en längre promenad. Plötsligt känner man sig yr och eventuellt lite illamående. Har man inte heller ätit är det stor risk att kroppen kollapsar och inte orkar mer. Har också artisten eller kroppen utsatts för stress under längre perioder är kollaps ett sätt för kroppen att säga ifrån. Många människor har väldigt svårt att sätta stopp när det kommer till att göra saker samt vara med på event och liknande. Det gör att kroppen inte har något annat val än att stänga ner sig själv.

Scennärvaro hos artister

En kollaps på scen behöver inte alltid bero på dålig kost eller alkohol- kokainvanor. Även artister som tränar och äter bra har kollapsat på scen. Drömmer man om att bli artist är det något man behöver tänka på. Att endast köra på så mycket som man själv orkar och även så länge man har kul. Att stå på scen med bra spotlights är en otrolig känsla speciellt när det är inför en stor publik. Då kan man verkligen få visa vad man går för. Ett tips är att börja redan under skolgången att öva genom att stå på scen vid julavslutningar och liknande. Det kan hända att man känner sig självsäker men när man väl står däruppe tappar man ord och blir helt stel. Scennärvaro är oftast något som man måste öva fram.

Author eric
Published
Categories Musikinstrument
Views 947
youplay