Att vara musiker innebär ofta att du måste åka hit och dit för olika evenemang. Det kan vara repetitioner eller konserter, inspelningsstudior eller ett besök till reparatören. Även om du är amatör vill du säkert ta med dig ditt instrument till sommarstället eller festen.

Har du ett litet munspel eller en flöjt är det inte särskilt svårt att resa med ditt instrument. Är du däremot cellist, trummis eller kontrabasist är det en annan fråga. Här är det oftast tryggast att transportera instrumentet med en egen bil. Du kan köpa begagnade bilen av toppkvalitet och dessutom hitta många modeller som passar precis för dina ändamål.

Satsa på väska och säkerhetsbälten

Till skillnad från många andra stora föremål är ett musikinstrument extra känsligt. Är instrumentet mycket värdefullt är det till exempel inte ovanligt att musiker köper ett extra säte på planet när de ska flyga, så att de kan spänna fast det ordentligt och hålla det under uppsikt. På liknande vis är det bra när du ska köpa begagnade bilen att den har ordentligt med plats i baksätet, snarare än i bagageluckan. Precis som hundburar kan fästas med särskilda bälten kan instrumentväskan hållas på plats med hjälp av säkerhetsbälten när du kör.

Även väskan eller fodralet är viktiga när du reser med ditt instrument. Välj alltid en modell som passar storleken perfekt, gärna med invärtes vaddering. Det är bra om väskan sluter tätt runt instrumentet så att det inte skakas omkring när bilen åker över gupp eller på ojämna ytor.

Author eric
Published
Categories Musikinstrument
Views 823
youplay