Det är skillnad mellan flygel och piano även om många tycks tro att det är samma instrument, en flygel kan enkelt förklaras som ett liggande piano. En flygel däremot har ett större omfång än ett piano vilket gör att den har flera fördelar. Enkelt förklarat kan man säga att en flygel är ett liggande piano eftersom strängarna och hammare, vilka står lodrätt i pianots bakstycke, ligger i ett horisontellt läge i en flygel. Därför går det att spela mer nyanserat och dynamiskt på en flygel. Tittat man på nackdelarna med en flygel så kräver den mer plats eftersom den är mycket större än vad ett piano är, så det är inte många som väljer en flygel framför ett piano. Förr i tiden var pianot en vanlig möbel i de flesta medelklasshemmen då det ansågs vara ett tecken på bildning. Idag finns det både pianon och flyglar i många olika utföranden och stilar.

Bygga ett piano eller en flygel från grunden

Det är inte många som bygger ett piano eller en flygel från grunden. Det är ett av de mest komplicerade musikinstrument som finns då det består av så otroligt många delar, runt 2500 st. Ska man ändå bygga ett eget piano måste man veta vilka delar som behövs, och ibland går det att ta återanvända delar från ett gammalt piano. Några exempel på vad man behöver till sitt bygge av ett piano är resonansbotten, tangenter och stämnaglar är bara en liten del av allt man måste ha för att bygga ett piano. Man måste bestämma sig för vilket träslag som man vill ha det i. Idag finns det många olika träslag man kan välja. Spruce trä med längre fibrer är ett lämpligt val eftersom det har flexibiliteten som lämpar sig bra till resonansbotten. Bokskog, lönn och mahogny är vanliga träslag som används vid tillverkning av pianon och flyglar. Ett enda piano kommer att omfattas av flera olika typer av trä eftersom det finns olika komponenter som är trä-baserade i ett piano.Har man bestämt sig för att bygga ett piano eller en flygel är det bra att veta vad som behövs för att färdigställa sitt bygge.

Viktigt med en bra försäkring

När man äger en dyrbar möbel som ett piano eller en flygel är det viktigt med bra försäkringar. I en vanlig hemförsäkring är det oftast så att man har en summa för allt lösöre i hemmet och därför kanske man inte tänkt på att skaffa en särskild försäkring till just pianot eller flygeln. Så skulle något hända får man inte hjälp av sitt försäkringsbolag att ersätta den värdefulla möbeln. Då finns det en bra sida som hjälper till att hitta det bästa försäkringsbolaget för just dig, enklare.se/försäkringar där du kan försäkra just din möbel. Mycket kan hända och skulle då olyckan vara framme när man till exempel ska flytta så kan man känna sig trygg och veta att man valt det bästa försäkringsbolaget som ersätter dig, all information och ansökan om en ny försäkring görs enkelt och smidigt på deras hemsida men man kan även ringa och teckna en försäkring om man har frågor gällande just din försäkring.

Author eric
Published
Categories Musikinstrument
Views 2989
youplay