De allra flesta som är duktiga på att spela på olika instrument har lärt sig som barn. Som vuxen kan det vara svårare att lära sig spela musikinstrument men det är långt ifrån omöjligt. Som vuxen kan det vara kul att skaffa sig en ny hobby och fortsätta utvecklas. En del som spelat olika instrument som barn återtar också intresset senare i livet. Men hur lär du dig lättast som vuxen och finns det några genvägar till att lära sig?

Ett av de enklare sätten att lära sig ett instrument är att ta lektioner. Fördelen är att i Sverige finns ett stort utbud av olika sorters vuxenutbildning. Folkhögskolor, kvällskurser genom olika förbund eller privatlektioner. Så det finns alla möjligheter att som vuxen lära sig.

Tips på hur du kommer igång

Det första är att bestämma sig för vilket musikinstrument du ska ge dig på. När du väl är igång är det viktigt att du underhåller dina kunskaper. Ett sätt är att införskaffa iphone tillbehör och appar där du kan öva genom telefonen. Faktum är att för de allra flesta smartphones finns det appar där du kan lära dig olika instrument. Då har du alltid läraren med dig och kan öva när du vill och kan.

Kombinationen av lärarledda lektioner och olika appar är att du får en bredd på lektionerna. Ett annat sätt är att gå med i olika grupper på sociala medier som har samma intresse. Då kan du få lite extra sporre när det börjar bli tungt att öva och repetera. Så det är absolut inte omöjligt att lära sig musikinstrument som vuxen. Det kan tvärtom vara en fördel då du lärt dig mer om disciplin och vet mer vad du gillar att göra. Fördelen med att lära sig spela musik är också att du kommer uppskatta konserter mer.

Author eric
Published
Categories Musikinstrument
Views 367
youplay