Ska du arrangera ett barnkalas snart och letar efter lite extra inspiration? Då är det här en artikel för dig. Nedan följer matnyttig information om hur du på bästa sätt underhåller barnen på barnkalaset. Oavsett om du är musikalisk eller inte så finns det många tips och trix att hämta inom musikens värld för att göra ditt barnkalas till en succé. Om du letar efter prylar eller ännu mer specifik information och tips så är Barnkalaset.se ett jättebra ställe att kika in på också.

Kazoo, ukulele eller musiklekar

Beroende på åldern på barnen som är bjudna till det barnkalas du ska arrangera finns det några olika alternativ. Om det rör sig om små barn är det en väldigt rolig idé att under en del av kalaset dela ut och spela på något lättare instrument tillsammans. Ett exempel på ett sådant instrument är en kazoo.

Om kazoo

En kazoo är ett litet musikinstrument som ofta tillverkas i plast eller metall. Det är ett blåsinstrument, men det räcker inte att musikern som använder instrumentet blåser i kazoon för att få något ljud. Utöver att blåsa i kazoon måste musikern nynna för att det ska bildas ett ljud. Kazoon användes mycket inom jazzen tidigare i historien. Idag förekommer instrumentet främst i skolor, på fritidsgårdar eller på barnkalas.

Om barnen på kalaset är något äldre kan det vara roligt att prova på ett annat inte så komplicerat instrument, nämligen ukulele.

Om ukulele

Ukulelen ser ut lite som en gitarr i miniformat. Den låter lite som en gitarr också och den tillhör definitivt stränginstrumentfamiljen. Ordet sägs betyda något i stil med “hoppande loppa”, men ukulelen kan åstadkomma fler ljud än så.

En artist som verkligen kan spela ukulele är inte helt otippat Per Gessle. Hans låtar går dessutom jättebra att spela på ukulele och låtarna passar både barn och vuxna. Noter och ackord hittar du antingen i musikaffärer eller via internet.

Ukulelen kanske inte passar de allra yngsta barnen, dock kommer de äldre barnen tycka att det här är ett roligt inslag på barnkalaset. Dessutom fungerar ukulelen alldeles utmärkt att skapa band runt, någon kanske hellre vill spela perkussion av något slag medan de andra spelar ukulele till exempel. Det är också betydligt lättare att lära sig att spela ukulele än exempelvis gitarr. Om barnen inte är så många kan du på ett roligt sätt följa upp deras spelkunskaper i ukulele med att de får testa sina nyfunna kunskaper med hjälp av Guitar Hero eller liknande.

Musiklekar

Om du inte hinner få ihop instrument till alla barn eller om de inte är intresserade av det så kan du alltid köra en musiklek istället. Den mest klassiska musikleken är dansstopp, den går helt enkelt ut på att så länge musiken är igång så dansar barnen och när den tar slut måste de stå helt stilla.

Author eric
Published
Categories Musikinstrument
Views 1280
youplay